16:00

Pålänge GIF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Pålänge GIF

Hemma på Skolvallen vinner OAFF säkert mot Pålänge med 3-0 (2-0)
Matchens inledning är jämn och första läget kommer efter 10 minuter när en frispark från Micke Krekula styrs strax utanför. Pålänge har sitt första läge efter 15 minuter när man får på ett farligt långskott som tvingar Felle till att kasta sig i hela sin längd föt att tippa bollen till hörna. I den 25:e minuten slår Micke Krekula en patenterad frispark där Adam når högst och bollen går till Joel Hiltunen som tofflar in 1-0. Tre minuter senare får Micke Krekula bollen på vänsterkanten och inlägget blir helt perfekt till Adam som säkert nickar in bollen till 2-0. Två minuter senare fälls Joel inne i straffområdet med straff som följd. Fram stegar Micke Krekula men Pålänges Johannes Jakobsson går rätt och gör en kanonräddning. Danne Mäki har i slutet på halvleken ett hårt distansskott som målisen klarar. Vi går till paus med ledning 2-0 vilket speglar matchen.

Andra halvlek inleds med att Joel Hiltunens skruvade boll hittar fram till Hector Garcia som kan bredsida in 3-0. OA har sedan ytterligare några halvchanser utan att lyckas i avslutningarna. Pålänge sprattlar till i den 60:e minuten när Jonathan Vikström frispelas, hamnar lite ur vinkeln och Felle klarar det hårda närskottet. Slutkvarten domineras stort av OA och man skapar flera hörnor där bollen är på väg in i nät några gånger men Pålängförsvaret kan slå undan. Matchen får inga fler mål utan slutar 3-0.

Sett över hela matchen kunde OAFF vunnit med än större siffror där laget gör en stabil match. I ett säkert spelande försvar plussar vi för Felix Pekkari i målet som hade två svåra bollar som han klarade galant. I den jämna och säkra backlinjen går plusset till Liam Alldén. På mittfältet går plusset till Hector Garcia och offensivt var Joel Hiltunen "man of the match". I Pålänge var Johannes Jakobsson duktig i målet och av utespelarna går plusset till Niklas Ekholm.
Domaren Ronny Andersson dömde utmärkt och har förmågan att skapa god stämning på planen..
Hörnor: 15-6. Gula kort: 0-1

Laget: Elias Y - Liam, Anders P, Kotten, Micke K - John, Mäki, Hector, Nils - Joel, Adam
Avb: Felle, Hugo, Abdul, Johannes K, Younes, Elias P, Sakrin,